Ontdek LOXAM

LOXAM, méér dan alleen materieelverhuur!

 

Opgericht in 1967 in Frankrijk, is LOXAM pionier op het gebied van verhuur van machines aan professionals in de bouw, infra en industrie. Na jarenlange ontwikkeling als dé toonaangevende verhuurder wordt in 1997 de stap gezet naar het buitenland. In het laatste decennium wordt het netwerk van de LOXAM groep uitgebreid naar 30 landen. Met een omzet van € 2,3 miljard in 2019, 1.100 vestigingen en 11.000 werknemers, is de LOXAM Groep Europa’s nummer 1 en wereldwijd de nummer 3 in materieelverhuur. 
De LOXAM Groep heeft meer dan 650.000 machines om te anticiperen, te ondersteunen en te voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven die de inkoop, het beheer en het onderhoud van hun machines willen uitbesteden.

In Nederland is LOXAM uitgegroeid tot een verhuurbedrijf met 50 vestigingen verdeeld over drie divisies : LOXAM Rental (algemene verhuur), LOXAM Access (specialist in de verhuur van hoogwerkers) en LOXAM Power (specialist in de verhuur van stroomaggregaten).

VERANTWOORD VERHUREN

Uiteraard beschikt LOXAM over een ISO 9001-certificering. ISO 9001 is een internationaal erkende norm die alle expertise en knowhow rond kwaliteitsmanagement bundelt. ISO 9001 eist van organisaties dat ze hun processen beschrijven, analyseren, meten en continu verbeteren. De ISO-norm is een ware maatstaf voor transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit binnen elke organisatie. 
Naast ISO 9001 is  LOXAM ook ISO 14001, ISO 26000 en VCA-gecertificeerd.

24/7 BESCHIKBAARHEID

Het kan altijd voorkomen dat er op projecten of bij calamiteiten buiten de reguliere openingstijden materieel benodigd is. LOXAM voorziet in deze behoefte.
Om klanten maximale zekerheid te bieden heeft LOXAM een 24/7 calamiteitendienst die landelijk geborgd is, 24 uur per dag, 7 dagen per week, het hele jaar door!
Hiervoor is het land onderverdeeld in vier regio’s. In elke regio zijn vestigingen aangewezen die het eerste aanspreekpunt voor hun regio vormen. 
Zowel monteurs als verhuurmedewerkers staan standby en ontvangen hiervoor een vergoeding. Deze personen zijn dus altijd bereikbaar.

EEN EFFICIËNT MILIEUBELEID

Afvalscheiding, upcycling van afgedankte machines, vermindering van het verbruik van fossiele energie en water; allemaal zaken die bij LOXAM tot de standaard milieubeschermingsmaatregelen behoren. En dat levert wat op! Recent is 7% bezuinigd op brandstof, 1500 ton herbruikbaar industrieel afval geupcycled, 216 ton huishoudelijk afval en 38 ton gevaarlijk industrieel afval gerecycleerd. Dit laat zien dat de LOXAM Groep het steeds beter blijft doen op het gebied van prestaties, veiligheid en milieuzorg.

LOXAM, AANGESLOTEN BIJ GLOBAL COMPACT

Om de verbintenis op het gebied van MVO duurzaam en sterker te maken heeft LOXAM zich aangesloten bij Global Compact. Door dit wereldwijde initiatief te onderschrijven heeft LOXAM  zich verbonden aan de 10 basisprincipes van dit pact. Deze beginselen betreffen mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieubescherming en corruptiebestrijding.

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}