LOXGREEN :

Kies voor machines met "lage emissie*"


*Emissie vrij en emissie arm
Overheden en bedrijven hebben tegenwoordig te maken met een aantal uitdagingen, waaronder de strijd tegen klimaatverandering, milieubescherming, verbetering van de leefomstandigheden en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Om deze doelen te bereiken, is veelal gekozen om de CO₂-footprint van activiteiten te verminderen. 

#ELEKTRISCH #HYBRIDE #BI-ENERGIE
image

De milieu-uitdagingen voor Loxam en haar klanten !


 
Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door het gebruik van energiebesparende machines  op bouwplaatsen (machines, transport).
Afname van overlast voor bewoners en medewerkers op en bij bouwplaatsen die lawaai, trillingen of stof kunnen veroorzaken.
Op kort termijn zullen de (lokale) overheden  strikte normen op het gebied van vervuilende emissies voor ondernemers invoeren.

Europese overheidsinstanties hebben al initiatieven genomen en om machines aan te bieden met nieuwe verbrandingsmotoren (zoals STAGE V) die zorgen voor minder CO₂-uitstoot, minder fijnstof en minder lawaai.

Succesvolle bedrijven voor de toekomst zijn bedrijven die nu op deze vereisten en nieuwe ecologische uitdagingen (vermindering van uitstoot) anticiperen.

WIE ZIJN ER BETROKKEN?

BOUWLOCATIES :

die rekening houden met milieueffecten,  behoud van de natuur, minder afval, geluidsreductie en CO₂-footprint  (volume van CO₂ uitgestoten tijdens het werk).

STILLE STEDELIJKE GEBIEDEN EN GEVOELIGE OMGEVINGEN :

ziekenhuizen, scholen, nachtlocaties.

 

OPENBARE RUIMTES :

luchthavens, winkelcentra, voetgangersgebieden, stadscentra etc.

AANNEMERS MET MILIEU- EN PROACTIEF BELEID :

ten aanzien van het verminderen van hun ecologische footprint.

LOXGREEN machines


Volledig toegewijd aan de strijd tegen de opwarming van de aarde en om het milieu te beschermen, draagt ​​Loxam praktische oplossingen aan. Door middel van een uitgebreide reeks nieuwe machines, die milieuvriendelijker zijn, beter voor de gezondheid van de gebruiker zijn en helpen om geluidsoverlast te reduceren.
Verreikers
Compressoren
Dumpers
Stroomaggregaten
Mini-graafmachines
Wielladers
Lichtmasten
Hoogwerkers
Tegelijkertijd ontwikkelt Loxam connectiviteitsoplossingen op maat om de directe emissie, die wordt  gegenereerd door het gebruik en het brandstofverbruik van de vloot van gehuurd materieel, te kunnen meten.
image

Welke technologie kiest u?

Naast de nieuwste Stage V-motoren, biedt Loxam 3 verschillende technologieën op deze machines in het LOXGREEN-assortiment.
 

ELEKTRISCH - LOXGREEN

Machines aangedreven door batterijen (lood of lithium-ion oplaadbare batterijen) kunnen op netstroom worden opgeladen en hebben DC-motoren met spanningen tot 48V. Sommige machines bevatten een diesel generator om hun batterijen op te laden (range-extender), waardoor langere werking mogelijk wordt.
• Machines  zonder batterij kunnen worden aangesloten op een stopcontact op 230V of 400V.

HYBRIDE - LOXGREEN

Hybride aangedreven machines zijn geschikt met twee soorten aandrijftechnieken, meestal diesel of benzine en elektrisch. Deze kunnen worden gecombineerd om te voorzien in de extra energie of kracht die nodig is voor bepaalde bewegingen of werkfasen.
 

BI-ENERGIE - LOXGREEN

Net als hybride machines, zijn bi-energie machines uitgerust met twee soorten motoren; meestal elektrisch en verbranding. Deze worden afwisselend voor hetzelfde doel gebruikt.

STAGE V

Diesel- (of benzine-) motoren voldoen aan de nieuwste versie van de Europese anti-vervuilingsnorm voor off-road motoren. De gelijkwaardige standaard voor wegvoertuigen is Euro 6. Stage V machines vallen niet onder het Loxgreen-label, maar zijn wel beter voor het milieu.
 

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}