Persbericht: nieuwe CEO en COO voor Loxam Nederland

13 OKT. — 13 SEP. 2022

Nieuwe Managing Director en Operational Director
voor Loxam Nederland

Materieelverhuurder Loxam heeft voor haar Nederlandse onderneming Gaston van Kleef benoemd tot CEO. De in het ondernemersgezin geboren Hengeloër is sinds deze zomer actief in zijn nieuwe functie binnen Loxam. Ook verwelkomt Loxam Nederland haar nieuwe COO; Johan Hento-Addow.

Gaston werkte de afgelopen 23 jaar bij Hiab, een fabrikant van autolaadkranen en andere laad en lossystemen voor vrachtauto’s. Daar heeft hij als directeur van de Benelux gewerkt als ook in Denemarken, Finland, Zweden, het Midden Oosten en het Verenigend Koningrijk. Aan het einde van zijn carrière bij Hiab was Gaston verantwoordelijk voor de laadkleppendivisie in EMEA en APAC.

Binnen Loxam in Nederland is Gaston nu verantwoordelijk voor alle divisies. Hier vallen Loxam Rental (algemene verhuur), Loxam Access (specialist in de verhuur van hoogwerkers) en Loxam Power (specialist in de verhuur van stroomaggregaten) onder. “Ik vind het een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken omdat het een familiebedrijf is een met lange termijn strategie, welke niet elk jaar wijzigt zoals bij een beurs genoteerd bedrijf bij wisseling van de CEO / Directeur. Daarnaast heeft het een solide financiële basis, met een goede ondersteunende organisatie en goede naam in de markt. Bovendien ben en blijf ik een techneut die graag met staal en hydrauliek werkt en dus graag tussen dit soort machines werkt”, aldus Gaston.

Johan zal verantwoordelijk zijn voor de vestigingen, techniek, logistiek en vloot. Hiermee zal hij leiding en richting gaan geven aan de verhuuroperatie van Loxam Nederland.
“Loxam is de grootste materieelverhuurder van Europa en kan zich nog verder ontwikkelen op de Nederlandse  verhuurmarkt.  Onze leefomgeving, veiligheid, kwaliteit, inclusiviteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste  kernwaarden van Loxam waarbij de klant en medewerker doorlopend centraal staan.  Kernwaarden die ik van harte ondersteun. Met mijn ervaring wil ik graag een bijdrage leveren aan de ambities van Loxam en het team  in Nederland”, aldus Johan die eerder als COO Nederland voor Boels Rental en als General  Manager bij Hitachi Construction Machinery Europe werkte.

Met deze twee nieuwe collega’s wil Loxam Nederland groeien en zich nog beter en sterker profileren met de nadruk op verduurzaming en digitalisering.

“De toekomst in de machine branche zal zich toespitsen op de emissieloze inzet van allerhande machines in de stedelijke gebieden, maar ook daarbuiten om onze natuur te beschermen. We dienen als industrie hierin voorop te lopen om met onze klanten samen deze verandering door te voeren”, aldus Gaston.

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}