Klanten aan het woord

26 MRT. 2024

In een tijd waarin verduurzamen steeds belangrijker wordt, heeft Loxam Nederland zich gepositioneerd als een voorloper in de verhuurbranche door haar grote bereidheid in groen ondernemen te tonen. Hier schenken we graag extra aandacht aan en spreken met klanten die dit minstens zo belangrijk vinden en uitdragen. We spreken Jos Pfeifer, Directeur van Meeuwisse en Egbert Scheffer van Stichting Street Art Streets.
 

Meeuwisse
Een toonaagevend bedrijf in grond-, weg- en waterbouw in regio Den Haag. Het grootste werk van Meeuwisse bestaat uit straatwerk, rioolwerk, storingsdiensten, pompen en gemalen. In haar regio is Meeuwisse al groot. De wens haar werk uit te breiden is groot en ambitieus. Waarom Meeuwise zo vooruitstrevend is, komt door haar harde inzet om zo groen mogelijk te werken. Hierin zitten ze zeker op één lijn met Loxam. Een uitgelezen moment voor een interview.

Aan het woord is Jos Pfeifer, al 5 jaar werkzaam voor Meeuwisse, waarvan nu 2,5 jaar Directeur. Een man van z’n woorden, die graag alles met ons deelt over duurzaamheid en MVO bij Meeuwisse en haar samenwerking met Loxam. Rechts op de foto staan Jos Pfeifer met vestigingsmanager Loxam Rental Den Haag: Harriët Oudshoorn.

Wat verwacht u van uw leverancier op het gebied van duurzaamheid?
Jos Pfeifer zijn verwachting is 0 en “alles wat we voor elkaar krijgen, is mooi meegenomen.” Meeuwisse is vooruitstrevend. Ze weten dat er bij elektrisch materieel soms wat kinderziektes zijn. Anderen wachten nog af met inschrijvingen. Ze winnen hoog in gunningen omdat ze, ten opzichte van concurrenten, wel op elektrisch inzetten. Meeuwisse investeert veel geld in het schrijven van plannen. Ook bij opdrachtgever zijn ze open en eerlijk over wat ze bieden en kunnen. Ook zien ze hoe het beter kan en daar leren ze van. Door op tijd in te springen qua duurzaam materieel, vallen ze op in hun vooruitstrevendheid. Veel beloven geeft Meeuwisse ook veel gunningen". Dit kunnen ze ook zeker waar maken. Meeuwisse wil de klant ontzorgen en komt beloftes na. Ze staat voor het ontzorgen van gemeentes.

In hoeverre speelt duurzaamheid een rol bij de keuze voor Loxam??
“Doordat Loxam ook vooruitstrevendheid toont in de ontwikkeling van haar groene vloot (Loxgreen), werkt Meeuwisse graag met Loxam samen.”

Street Art Streets
In het tweede deel interviewen we Egbert Scheffer van Stichting Street Art Streets. Samen met Mano Scherpbier is hij initiatiefnemer van Stichting Street Art Streets, waar hij ook projectleider is. Daarnaast is hij Tape & Stencil Artist onder de naam Egbert.EGD, waarmee hij ook zelf muurschilderingen maakt. Loxam interviewt Egbert Scheffer over groen ondernemen en de goede samenwerking.

"Met Street Art Streets vertellen we de verhalen van Deventer doormiddel van grote Street Art muurschilderingen (ook wel murals genoemd). De Murals worden gemaakt door regionale, nationale en internationale kunstenaars. De verhalen gaan over het verleden, het heden en de toekomst van Deventer. De kunstenaars krijgen altijd de opdracht om naar de omgeving te kijken. Op basis van de informatie over de plek van de bewoners en van de eigenaar ontwerpen de kunstenaars hun werk. Een belangrijke voorwaarde is dat de kunstwerken altijd op grote zichtbare muren geplaats worden in de gemeente Deventer. Street Art is tijdelijk kunst, het kan dus zijn dat na een aantal jaren het kunstwerk verdwijnt, wat inherent is aan deze vorm". SAS sluit naadloos aan bij het merk Deventer: authentiek, vernieuwend en eigenwijs. "We zorgen dat Deventer een kleurrijkere stad is. We zijn niet alleen een stad met een mooie historische binnenstad, maar ook een stad met moderne kunstvormen. Oud en nieuw komen samen en de kunstwerken vertellen de verhalen van Deventer. In 2023 wonnen we de “Deventer Promotie Prijs” en waren we genomineerd voor een Street Art Award voor “best local initiative”.”

Wat verwacht u verder van een partner voor uw projecten?
“Dat ze goed meedenken over de locatie en de juiste hoogwerker voor de plek, maar ook meedenken wat je verder nog nodig hebt zoals rijplaten en veiligheidshesjes.”

Wat kenmerkt de samenwerking met Loxam?
“De persoonlijke aanpak. Wat ik fijn vind, is dat je in vestiging Deventer even kan binnenlopen om snel op korte termijn wat te regelen.”

Wat doet u als bedrijf op het gebied van duurzaamheid / mvo?
"Wij proberen zoveel mogelijk met steigers en elektrische hoogwerkers te werken. En wij werken met lokale kunstenaars en leveranciers waar mogelijk. Bovendien laten we graag zien wat er buiten de stad leeft en daarmee inspireren we weer de omgeving en jonge kunstenaars. ”
 

Wat ziet u graag bij een leverancier op het gebied van duurzaamheid?
“Betrokkenheid bij kunst en cultuur projecten in de omgeving waar ze ondernemen en daar een stapje extra voor doen en je tegemoet komen om dat voor elkaar te krijgen. Niet onnodig vaak hoogwerkers transporteren, maar efficiënt gepland. En meedenken over duurzame oplossingen die passen bij de locatie.”
 

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}