LOXAM TRAINING CENTER

Loxam training center

Hoogwerkertrainingen

Volgens de ARBO-wet is een werkgever verantwoordelijk voor een gedegen vakkundige opleiding voor zijn medewerkers. Enorme ontwikkelingen in de hoogwerkersbranche hebben een voorsprong genomen op de wetgeving die het gebruik van machines reguleert.

Volgens de wet moet de bediener van een hoogwerker 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad. Producenten van hoogwerkers doen er alles aan om de bediening eenvoudig en veilig te maken. Voor het rijden, stijgen, dalen en zwenken met een hoogwerker volstaan simpele handbewegingen.

Voor het veilig werken met een hoogwerker is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op de bedieningspanelen. Om de veiligheid van de bediener, maar ook de personen en objecten in de directe omgeving, te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en een praktische training volgens erkende normen. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat op hun plant of bouwlocatie uitsluitend personen met een erkende opleiding een hoogwerker bedienen.

LOXAM verzorgt deze trainingen voor u in heel Nederland. Wij bieden u niet alleen de generieke training "Veilig werken met de hoogwerker", maar bieden ook IPAF aan. Door de landelijke dekking van onze organisatie is er altijd een LOXAM Training Center bij u in de buurt. Wij kunnen in overleg ook in company trainingen of trainingen in dagdelen verzorgen.

Voor meer informatie en een offerte kunt u mailen naar hoogwerkertraining@loxam.nl.