Klanten aan het woord

29 NOV. — 31 DEC. 2029

In een tijd waarin klanttevredenheid de sleutel is tot zakelijk succes, heeft Loxam Nederland zich gepositioneerd als een voorloper in de verhuurbranche door haar grote toewijding aan haar klanten te tonen. In dit artikel komen twee van haar klanten aan het woord. We spreken medewerkers van SolarPiet, de duurzame hulp van Bonk Elektro en Peter Brands van Peter Brands Organisaties.


Peter Brands Organisaties B.V.

Loxam interviewde Peter Brands (66 jaar); maar liefst 50 jaar actief in zonwering, waarvan 40 jaar zelfstandig. In de eerste jaren ging hij nog veel met ladders aan de slag en was er nog weinig bekend over veiligheid. Een echt manusje van alles en zeker in zijn eigen bedrijf. Verkoper, boekhouder, inkoper, troubleshooter, personeelsmanager, HR, ga zo maar door. Op dit moment Heeft Peter Brands een mooi portfolio aan klanten. Dit zijn voor 90 % bedrijven en instellingen en 10 % particulieren. Zo levert en onderhoudt hij voor Hema, Dela en Pearl. Extra interessant om Peter Brands dus te interviewen. Een mooi bedrijf met 7 medewerker, gespecialiseerd in zonwering en rolluiken.

Welke specifieke behoefte heeft Peter Brands Organisatie ten aanzien van materieel?
“Klanten eisen dat we veilig werken en dat willen we ook graag. Zij en wij betalen daar ook graag voor. Dus niet meer op ladders. Op bijvoorbeeld een campus gebruiken we boven de 3 meter al een hoogwerker of steiger.”

Wat kenmerkt de samenwerking met Loxam? 
“Loxam denkt altijd goed mee. Materieel van goede kwaliteit. Relatief weinig storingen. Ze doen graag een stapje verder als er meer nodig is. Goede buitendienst die goed kan adviseren. Ze komen altijd op locatie kijken. Er zijn veel vestigingen in de buurt voor ons, maar met Eindhoven hebben we het meeste contact.” Het grote voordeel in deze omgeving is de vestiging Mierlo. Waar een Access en Rental vestigingen samen op 1 locatie te vinden zijn. Extra gemak.


“Loxam denkt altijd goed mee”

Wat verwacht u verder van een partner voor uw projecten? 
“Betrouwbaarheid. Als we iets huren dat hij er is, volgetankt, netjes, klaar voor gebruik en staat klaar om aan de slag te gaan.”

Wat doet u als bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
“We hebben vaak te maken met vervangingsproducten. Dus niet het gehele product. Als het gehele product weg moet, dan deassembleren we hem en sorteren we het (aluminium en staal). Doeken die terugkomen geeft weverijen garantie op dat ze hergebruikt worden. Alles wordt dus naar de juiste plekken gebracht voor hergebruik.”
Over duurzaamheid middels elektrisch materieel huren: “Vaak gaan we voor elektrisch als dit moet; bijvoorbeeld in het centrum van een stad.”

Wat ziet u graag bij een leverancier op het gebied van duurzaamheid?
Peter grapt over een nieuwe koffiezetapparaat. “Maar even zonder dollen: we vind alles bij Loxam wat je nodig hebt. Steigers, loopbruggen, hoogwerkers en dat op 5 km afstand.”



In het tweede deel interviewen we Ruben bonk over zijn bedrijf Bonk Elektro en zijn duurzame hulp: SolarPiet



Naast het nachtelijke werk voor de Sint, vindt SolarPiet het fantastisch om in Deventer aan verduurzaming te werken. Daarom helpt SolarPiet vaak bij Bonk Elektro met het installeren van zonnepanelen. Ruben Bonk vertelt ons graag meer over zijn bedrijf, werkzaamheden en samenwerking met Loxam.

Welke specifieke behoefte heeft Bonk Elektro / Solarpiet ten aanzien van materieel?
“De verhuislift wordt voor SolarPiet het meest gehuurd. Onlangs huurden we bij Loxam voor een ander project ook 2 hoogwerkers. Dit werkte erg handig en praktisch. We werkten op een petrochemisch bedrijfsterrein, waardoor er strenge veiligheidseisen waren. Vooraf kon Ruben een foto naar een accountmanager van Loxam sturen, zodat er goed meegedacht kon worden welk materieel voor dit project het beste zou passen.”

Wat kenmerkt de samenwerking met Loxam? 
“Overzichtelijk. Omdat ze op bedrijven gericht zijn, verhuren ze het grotere spul voor de professional. Bestellen gaat per mail, via de website of telefonisch. SolarPiet haalt het materieel graag zelf op, meestal in Deventer.”

Wat verwacht u verder van een partner op uw project?
“Het is belangrijk dat we altijd terecht kunnen als er vragen zijn en onze uitdagingen serieus genomen worden. Het is heel fijn als er meegedacht wordt.”

Wat doet u als bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
“Het installeren van zonnepanelen. We doen dit met duurzamere materialen; niet met de goedkoopste of basic panelen. Met Europese materialen; panelen en omvormers. Qua namen
wordt er heel bewust ingekocht. Als ze het echt te duur vinden, dan wel een leverancier die dit qua kwaliteit evenaart.”

Wat ziet u graag bij een leverancier op het gebied van duurzaamheid?
“We zien steeds meer elektrisch materieel. Naast veel kabaal scheelt het ook in de uitstoot. Omdat we veel bij particulieren werken, is het goed dat er steeds meer elektrische opties zijn.”

 

Neem contact op met ons

{{ actionLabel }}