Actualiteit: laatste nieuws van Loxam

Actualiteit: laatste nieuws van Loxam

Datum: 16/01/2019

LOXAM VOLTOOIT DE OVERNAME VAN UK PLATFORMS

De LOXAM Groep (‘LOXAM’) heeft aangekondigd dat haar dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk, Nationwide Platforms Limited (‘Nationwide’), de aankoop van UK Platforms Limited (‘UKP’) van HSS Hire Group plc (‘HSS’) heeft afgerond. UKP heeft ongeveer 120 werknemers en heeft een verhuurvloot van circa 3.000 powered access machines.

"Ik ben verheugd om het bekwame en ervaren managementteam en de werknemers van UKP welkom te heten bij de LOXAM Group", zegt Don Kenny, CEO van LOXAM’s Powered Access divisie. "De combinatie van de mogelijkheden van UKP en Nationwide stellen ons in staat om toonaangevende oplossingen op hoogte te bieden, van het kleinste lokale MKB tot de grootste nationale klant."

Gérard Déprez, voorzitter LOXAM: "Ik ben blij dat ik kan mededelen dat deze transactie is afgerond. LOXAM versterkt hiermee haar positie op de markt voor powered access binnen het Verenigd Koninkrijk. Deze overname is een duidelijke blijk van ons vertrouwen in, en onze inzet voor, de grootste verhuurmarkt van Europa en voor de toekomstperspectieven van de Britse bouwsector. "

Steve Ashmore, CEO van HSS, voegt toe: "UK Platforms is een geweldig bedrijf en deze verandering van eigenaar gaat ervoor zorgen dat het bedrijf de juiste expertise en ondersteuning krijgt om haar positieve groeitraject voort te zetten. De activiteiten van UK Platforms hebben de afgelopen jaren een uitstekende bijdrage geleverd aan de HSS Hire Group en we kijken ernaar uit om samen met hen verder te werken aan gespecialiseerde powered access mogelijkheden voor HSS-klanten. Namens mijzelf en HSS wil ik ze alle geluk toewensen voor de toekomst en we kijken er naar uit om samen te blijven werken en zodoende de groei in beide bedrijven te stimuleren."

LOXAM werd geadviseerd door Allen & Overy LLP (Corporate en M & A) en door White & Case LLP (Antitrust and Competition).

Over LOXAM:

LOXAM is het toonaangevende materieelverhuurbedrijf in Europa met een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde omzet van € 1.435 miljoen in 2017 en ongeveer 7.900 werknemers. LOXAM's netwerk van meer dan 750 vestigingen strekt zich uit over 13 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Italië) en ook in het Midden-Oosten, Marokko en Brazilië. Meer informatie: www.loxam.com

Over HSS Hire:

HSS Hire Group plc verhuurt gereedschappen, machines en aanverwante diensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland via een landelijk netwerk van meer dan 250 locaties. De focus ligt vooral op het onderhouden en bedienen van segmenten van de markt, meer dan 90% van de omzet komt van zakelijke klanten. HSS is genoteerd op de hoofdmarkt van de London Stock Exchange. Meer informatie: www.hsshiregroup.com

Press Contact:

Virginie Adam : 01 41 38 95 20 - virginie.adam@salesfactorypr.fr
Dominique Flam : 01 41 38 95 21 - dominique.flam@salesfactorypr.fr
Eugénie Gojon : 01 41 38 95 22 - eugenie.gojon@salesfactorypr.fr

www.agence-salesfactory-pr.fr SalesFactory PR

Terug naar nieuws